Op.Dr. Hatice Yılmaz Soruları

Op.Dr. Hatice Yılmaz Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Op.Dr. Hatice Yılmaz Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Op.Dr. Hatice Yılmaz Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Hormon Test Sonuçlarıma Göre Hamile Kalabilir miyim?

    1 yıl 9 aylık evliyim. Hiç korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Adetin 3.günü yaptırdığım hormon testi sonuçlarım fsh 4,56 lh 9,58 prolaktin 23,20 e2 93,93 bu şekilde çıktı. Değerlerim normal mi? Bir sorun var mı acaba? Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • Görsel Hafıza ve Yön Duygusunda Sorunlar Yaşıyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba. Yer yön tayini ve fotoğraf hafıza konusunda hiç bir fonksiyonum yok. Hiç bir adresi, yönü bulamıyorum. Bu beni çok rahatsız diyor.  Beyinsel bir sorun olabilir mi?

  • Polen Rahtsızlığım İçin Ne Yapabilirim?

    Merhaba benim aşırı derecede polen rahatsızlığım var. Genelde hapşırık ve göz yaşarması. Biraz olsun önlemek için ne yapmalıyım?

  • Ayak Ağrısı İçin MR Çektirmem Söylendi, Siz Ne Önerirsiniz?

    59 yaşında bayanım. Ayak parmak ağrılarım sebebiyle ağrı merkezine gittim. İlk önce 1 kutu anti depresan verildi. Sonuç değişmediği için Lumbar MR çektirmem söylendi. MR dan korkuyorum. Bu konuda sizin fikriniz nedir? Teşekkürler.

  • İlişkiden Sonra Gelen İdrara Benzeyen Akıntının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba ben 11 aylık evliyim.1 ay öncesine kadar eşim korunuyordu.1 aydır bebek düşünüyoruz. İlişkiden sonra bir kaç kez benden sıvı idrar gibi akıntı geldi. Neden olabilir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

  • İlişkiden Sonraki Yanmanın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, Eşimle beraber olduktan sonra kendisinde belirli bir yanma oluyor. Benden kaynaklandığını düşünüyor yani spermlerime karşı herhangi bir alerjisi olabilir düşüncesinde ve bir Ürologa görünmem gerektiğini söyledi. Ancak benim şu an sigortam yok ve maddi durumumda iyi değil. Bana ne gibi tavsiyede bulunabilirsiniz. Sigortasız muayene ettirsem kendimi ne kadar ödemem gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

  • Çatlamadan Bir Hafta Sonra Hamile Olup Olmadığımı Öğrenebilir miyim?

    Merhaba ben 11 aylık evliyim. Bu zamana kadar çocuk düşünmüyorduk eşim korunuyordu. Adet düzensizliğim vardı ve aynı zamanda artık çocuk sahibi olmak istiyordum. Doktora gittim ilaç tedavisiyle yumurta oluştu bende daha sonra çatladı kendiliğinden ve ertesi gün eşimle birlikte olduk.1 hafta kadar bir zaman geçti. Yumurtlamanın olup olmadığını ne kadar zaman sonra ve nasıl anlarım. Şimdiden çok teşekkür ederim. Geniş bilgi edinmem mümkün mü acaba?

  • Sabahları Elma Yemek Uyku Açar mı?

    Sabahları elma yemek uyku açar mı? Buna dair bir şey okumuştum doğruluk payı olabilir mi merak ettim.

  • Kan Tahlilimde CK Değeri Çok Yüksek Çıkmış, Bu Neden Kaynaklanabilir?

    Merhabalar hocam. Yaptırmış olduğum kan tahlilinde kreatinkinaz (ck) değeri 172 den küçük olması gerekirken 348 çıktı. Bu ne anlama geliyor? Vücudumda sırt bölgemde ağrılarım var, bundan kaynaklanabilir mi? Bu değeri nasıl düşürebilirim? Çok teşekkür ederim.

  • Erkeğin Antidepresan Kullanmasının Bebeğe Bir Zararı Olur mu?

    Eşim 300 mg Antidepresan ilaç kullanıyor. Biz bebek düşünüyoruz. Erkeğin antidepresan ilaç kullanması, bebek için tehlikesi olur mu?

  • 5 Yıldır Prostatit Hastasıyım, Bu Hastalık İçin Ne Yapabilirim?

    Merhaba 24 yaşındayım 5 yıldır prostatit hastasıyım. 5 sene önce yapılan sperm tahlilinde 7 milyon sperm %10 ileri hareketli, bol miktarda lökosit çıktı, idrar kültüründe enterococcus faecalis çıktı ve sadece Vancomycn'e hassas, diğer antibiyotiklere dirençli. Buna rağmen bana 5 senedir tetra cipro veriyorlar ve hiçbir iyileşme yok. Yaşam kalitem düştü, vancomycin tedavisi için ne yapmalıyım ve bu enfeksiyon kendiliğinden Vancomycin'e dirençli hale dönüşür mü? Teşekkürler.

  • Yumurtalığımdaki Çikolata Kisti İçin Laparoskopi Yapılacak, Bu Konu İle İlgili Bilgi Alabilir miyim?

    1.5 yıllık evliyim hiç korunmadığım halde gebelik oluşmadı. Doktora başvurduğumda her iki yumurtalığımda 2,5 cm çikolata kisti olduğunu öğrendim. Hsg çektirdim doktorum bir tüpte şişme gözüküyor ama laparoskopi ile net anlaşılabilir dedi. Bir başka doktora gösterdim oda tüplerde sorun olmadığını söyledi. Bir aşılama denedik gebelik olmadı. Bana bu konuda bilgi verip yönlendirmenizi istiyorum ve ayrıca laparoskopi fiyatı hakkında bilgi rica ediyorum.

  • İdrarımdan Kan Geldiği Günden Beri Ağrılarım Var, Sizce Ne Yapmalıyım?

    Hocam merhaba 26 yaşında bir bayanım. Bir hafta önce idrardan kan geldi bir miktar. 2 haftadır da sancılı ve ağrılı idrar yapıyordum. Bir daha kan gelmemesine rağmen ağrılarım devam etti çok sık şekilde idrar yapmaya başladım. Eskiden çok fazla su içmezdim yalnız bu dönemde su içtikçe rahat idrar yapabildiğimi fark edince su içmeye başladım. Doktora gittim röntgen çekildi röntgende taş olmadığını söyledi.

    Rutin idrar analizinde ise glukoz referans: negatif sonuç: normal! Nitrit referans: negatif sonuç: + eritrosit referans: <4 sonuç: 58 birim: /hpf lökosit referans:<4 sonuç: 119 birim:/hpf enfeksiyon dur dedi ve bazı ilaçlar verdi antibiyotik ve ağrı kesici. İlaçlar bitince tekrar gelmemi ve tekrar tahlil yapmamı istedi. Ama içim hiç rahat etmedi.

  • Nişanlımın Bana Karşı Olan İsteksizliği İçin Ne Yapmamız Lazım?

    Merhabalar ben 1 yıllık nişanlıyım. nişanlım 6 yıl kadar seroxat antideproson hapı kullanıyordu biz tanıştıktan sonra ben bıraktırdım. Bizim sorunumuz nişanlım bu ilaçları kullandığı için kendisinin bana karşı çok isteksiz olması. kendi doktoruna götürmek istiyorum ama utanması sebebi ile gelmiyor yani cinsel isteksizliğimi nasıl anlatırım diyor. Lütfen bize bununla ilgili yardım eder misiniz? 2 ay sonra evleneceğiz, ne yapmamız lazım bize tavsiye edeceğiniz hormonlarını geliştirecek olan bir ilaç var mı, doktora gitmeden nasıl bu sorunu çözeriz? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim. (seroxat antideproson 20 mg)

  • 2 Yaşındaki Oğlum Para Yuttu, Ne Yapmalıyız?

    Merhabalar 2 yaşında oğlum 9 gün önce bozuk para yuttu. Midesinden çıkmasını bekliyoruz. Bu süreç ne kadar sürer veya bu konuda yardım alabileceğimiz doktor var mı? İyi günler saygılar.

  • İlişkiden Sornraki Gün Norlevo İçtim, Hamile Olma İhtimalim Var mı?

    Merhaba. Size sormak istediğim bir şey var. Kısaca bilgilerim: 30 veya 31 günde bir regl oluyordum. 8 Mart son regl tarihim. 4 gün sonra 12 Martta (reglnin son günü) korunmasız olarak bir ilişkim oldu. Ertesi gün bir norlevo içtim. Bu tarihten 1 hafta sonra (18 Martta) 2 gün süren kanamam oldu. Günlerdir rahat değilim. Bana bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba?

  • Sürtünme Yoluyla İlişkiye Girdim, Acaba Kızlık Zarıma Zarar Gelmiş midir?

    Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Acı hissetim bu acı bir müddet devam etti ama kanama olmadı. Acaba kanama olmadığı halde kızlık zarıma zarar gelmiş olabilir mi?

  • Ses Kısıklığı İle Başlayan Geniz Akıntım ve Öksürüğüm İçin Ne Yapabilirim?

    Merhaba, benim 1 haftadır süren şikâyetlerim ses kısıklığı ile başladı, sonra biraz boğazda yanma, bunların mesleğimle ve bağırmakla ilgili olduğunu düşünüyorum ancak 2. gün gece uyutmayacak derece de öksürükler başladı 3 gün doktora gittim. Amklovin, benikal ve nac verdi 3 gündür kullanıyorum. Biraz rahatlama var gibi fakat geniz akıntım çok yoğun. Öksürük devam ediyor sabaha karşı sıklaşıyor ve göğsümde bir doluluk hissi birikme varmış gibi bir durum var. Göğsümde öksürürken acıma oluyor. Sizce ne olabilir. Yine doktora gitmeli miyim? Telaşlanmaya başladım. Ciddi bir sorun olabilir mi? Teşekkür ederim.

  • 2 Haftada Verdiğim 8 Kilo Mide İle İlgili Sorunlar Çıkarttı, Ne Yapmalıyım?

    İyi günler. Ben yaklaşık iki haftada 8 kilo verdim. Aynı zamanda iştahsızlık ve mide bulantım da vardı. Yapılan kan tahlili sonucunda sadece bilirubin-direkt 0.28,bilirubin-total1.5 ve bilirubin-inderkt 1,2 nin dışında diğer bütün değerlerim normal. İdrar tahlili de normal çıktı. Sadece 1 gün ishalim vardı. Hastaneye gittiğim o gün serum takıldı ve bir daha ishalim olmadı. Serumun içinde mide bulantısı için bir ilaç verilmişti. Doktorum tahlillerin normal ilaç yazmaya gerek yok dedi. Ama ben hala yemek yiyemiyorum. Midem de bir tür kasılma oluyor sanki ve neden bilirübin seviyem yüksek görünüyor. Veya sizce ne yapmalıyım? Lütfen beni bilgilendirin. Bu arada kansızlık ta yokmuş doktorum söylemişti. Teşekkürler.

  • Doğuştan Rahimim Yamukmuş ve Şeker Hastası Olma İhtimalim Varmış, Bu Konuda Bilgilendirir misiniz?

    Merhabalar. Ben 22 yaşında 1yıl 8 aylık evliyim. Şimdiye kadar hiç bir koruma yöntemi uygulamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Eşimin değerleri iyi. Benim doktorumda 1.5 yıl boyunca hiçbir tedavi uygulamadı görünürde hiç bir sorun olmadığını söylüyordu. Doktorumu değiştirdim yeni doktorum fsh ve lh hormonlarımda terslik olduğunu acil tedavi olmasam genç yaşta şeker hastası olabileceğimi bu tersliğin gebeliğin oluşumunu engellediğini söyledi.

    Değerlerim şöyle: fsh 4.56 lh 9.58 prolaktin 23.20 e2 93.93. Sizce değerlerim normal mi? Kullandığım ilaçlar diane35, aldactone ve glifor. Ayrıca rahmim doğuştan hafif yamukmuş sorun değil dedi doktorum bu konuda da bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Saygılar.

  • Adetimle Birlikte Ceviz Büyüklüğünde Parçacıklar Gelmesinin Sebebi Ne Olabilir?

    01.04.2010 da adet dönemim başlamıştır. 03.04.2010 da çok fazla gelmeye başladı. 05.04.2010 da ne olduğuna dair bir yorum yapamadığım ceviz büyüklüğünde 4 tane 10'ar dk arayla et benzeri bir şey geldi. Neden olmuştur? Cevap verirseniz sevinirim.

  • Adetimin İlk Günü İlişkiye Girdik 4. Günümde Olmama Rağmen Kanamam Yok, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba,5 aylık evliyim. Âdetim her zaman düzenli olmuştur. Bir sonraki ay son adet tarihimden 2 gün önce gelmiştir. Çocuk sahibi olmak istediğimiz için son 2 aydır korunmuyoruz ve âdetimin ilk günü eşimle ilişkiye girdik, içime boşaldı. O günün sabahı sadece hafif bir kanamam olmuştu. İlişkiden sonra ise kanamam devam etmedi. İlişkiye girmemizden sonra 4.güne girdik normalde âdetimin 4.günündeyim ancak hiç kanamam olmadı. Bunun nedeni nedir acaba?

  • Ayaklarımdaki Ağrı İçin Hangi Branşa Başvurmalıyım?

    Benim ayaklarım bilek kısmından şişmeler var ve ayağa kalktığımda ayaklarım üstüne zor basıyorum ama sonra geçiyor. Ayaklarımda gerilmeler ve kaşıntılar var. Hangi doktora gitmem gerek? Bu arada çok sigara da içiyorum dolaşım bozukluğu olabilir mi? Ayaklarımda karıncalaşma ve içten içe bir ağrı hep hareket ettirme isteği var.

  • HCV'li Kişiler Alternatif Tıptan Yararlanabilir mi?

    HCV li bir kişi alternatif tıptan faydalanabilir mi, yani faydalı olduğu söylenen bitkileri kullanabilir mi? Mesela enginar vs. Tıp doktorları pek önermiyor gibi geliyor bana? Saygılar.

  • Hamilelikten Korunmam İçin Bana Bilgi Verebilir misiniz?

    Merhaba benim sorum 1 ay sonra düğünüm var ve hamilelikten korunma için yeteli bilgiye sahip değilim. İlaç mı kullanmam gerekir yoksa erkeğin korunması yeterli olabilir mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • 55 Yaşındaki Annemin Spiralini Çıkartması Bir Sorun Oluşturur mu?

    Annem 55 yaşında spiral taktıralı 30 yıl olmuş. Şimdi çıkarttırmak istiyor, herhangi bir sağlık sorunu olur mu? Birde bunca yılda deriyle kaynaşmış olabileceğini düşünüyor ne yapmamız gerekiyor bizi aydınlatırsanız çok memnun olurum.

  • HIV Testim Negatif Çıkmasına Rağmen Rahat Değilim, Psikolojik Olabilir mi?

    Ben 6 ay önce hayat kadınının cinsel organını elledim. Elimi hiçbir yere sürmeden sabunla yıkadım. Şüphelendiğim için 2 hafta önce hızlı (15 dakikada) hiv testi yaptırdım negatif çıktı. Fakat penisimde batma olduğu ve mesane bölgesinde ağrı olduğu için idrar testi yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. Fakat şikâyetlerim devam ediyor. Bu şikâyetlerin psikolojik olma ihtimali var mı acaba?

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi Kullandığım Zayıflama Hapı Olabilir mi?

    Merhaba. Nişanlıyım ve düzenli bir cinsel hayatımız mevcut. Nişanlım korunuyor ve bu şekilde gebeliği önlemeye çalışıyoruz. Yaklaşık 2 ay önce prezervatif içimde kalması bizi korkuttu birliktelikten 15 saat sonra ertesi gün hapı kullandım ve bir kaç gün sonra adet oldum onun üstüne 1 kere daha adet oldum. Geçen ay Şubat 14 de adet olmama rağmen bugün Mart 25 ama hala adet olmadım. 4 gün önce bir gebelik testi yapmıştım sonuç negatifti. Bugün tekrar denedim tekrar negatif çıktı. Ama çok korkuyorum. Hamilelikle ilgili hiçbir tanıyı taşımıyorum. Bunun dışında kafama tek takılan konu geçen ay ki âdetimden 1 hafta sonra başladığım bitkisel bir zayıflama kapsülü. Acaba bundan dolayı âdetim gecikmiş olabilir mi? Metabolizmayı hızlandıran red peppers bitkisel hapı kullanıyorum ve hala daha devam ediyorum kullanmaya. Umarım beni aydınlatırsınız. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Adet Düzensizliğimden Dolayı Oluşan Ara Kanamalarıma Nasıl Bir Tedavi Uygulanmalı?

    Merhaba benim adet düzensizliğim var ama 4-5 aydır âdetimin bitmesinden 15 gün sonra yeniden kanamam oluyor ve normal âdetim gibi ağrım olmuyor. Ayrıca rengi kahverengi oluyor yani normal âdetimden farklı. Adet düzensizliğim için doktora gitmiştim mevsim değişikliği stres olabileceğini söylemişti. Beni daha çok endişelendiren ara kanamalarımın olması, bu konu hakkında ne diyebilirsiniz? Teşekkürler.

  • Adet Düzensizliğimin Sebebi Polikistik Over Sendromu mu?

    İyi çalışmalar. Ben bundan 5 yıl önce polikistik over tanısı ile diana 35 kullanıyordum, 3 kutu içtim tedaviyi bıraktım. Bundan 2 yıl sonrada ilişkiye girdiğimden oks kullanmaya başladım. Yani 3 yıldır kullanıyorum. Ocak ayında son olarak kutuyu yarım içtim (eşimin kısa süreliğine yanımda olmayacağından dolayı) benden düzenli oluyor muyum diyerek ara vermeyi düşündüm son ilacımı 8 Ocakta aldım ve 15 Ocakta mens oldum ve 17 Mart olmasına rağmen hiç bir belirti yok kendimce hamilelik testleri yaptım sonuç negatif. Sizce doktora başvurmak için beklemeli miyim onu öğrenecektim? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Mide Bulantısı ve Kokuya Karşı Duyarlılığın Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba doktorum. Benim adetten önce çok fazla mide bulantısı, kokuya karşı duyarlılığım artı ve her yemek kokusu midemi bulandırıyor. İlk defa böyle oldum. Hamile miyim diye düşünürken adet oldum ve hala midem bulanıyor. Bu durum beni çok korkuttu acaba farklı bir hastalığın belirtisi mi?

  • Kız Arkadaşım Hamile Kalmışsa Bu Bebeği Aldırabilir miyiz?

    Merhaba. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve hamile kalmış olmasından korkuyoruz. Eğer böyle bir durum söz konusuysa kürtaj yapan devlet hastanesi var mı? Kürtaj yaptırmak evli olmayan bayanlar için serbest mi bilmiyorum, biz evli değiliz kız arkadaşım 22 yaşında. Maddi durumdan dolayı böyle bir araştırma yapmak zorundayım. Sosyal güvencemiz var. Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok mutlu oluruz. Çünkü gerçekten çok pişmanız ve korkuyoruz.

  • Vajinamın Olmadığı İçin Ameliyatla Yapay Bir şeyler Yapılacak, Bu Konuda Bilgi Verebilir misiniz?

    26 yaşında bir bayanım. Ergenlik döneminde, neden adet olmadığımı öğrenmeye gittiğimde vajinamın olmadığını öğrendim. Yumurtalıklarım var ve çalışıyor, yapay vajinadan falan bahsediliyor. Bunun ameliyatı nasıl olur, iz bırakır mı, ne zaman yapılmalı ve cinsel hayatımı nasıl etkileyecek, tedavisi nerede yapılır, bunu yapan en iyi doktor kimdir? Lütfen beni bu konuda bilgilendirin. Hayatıma artık bir yuvayla düzen vermek istiyorum.

  • 4 Aylık Çocuğumuza Tatlı şeyler Vermemiz Zararlı mıdır?

    3 aylık kız çocuğumuz var. 4. Aydan gün aldı. Bazen emziğini reçel veya tatlı türü şeylere batırıp veriyoruz acaba bu reçel türü şeylerin bebeğe zararı var mıdır? Bir arkadaşımızın eşi tatlı şeylerin bebeğe verilmesi halinde ciğerlerine zararı olduğunu söyledi. Bu konuda bize bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Baskil'de koronavirüs tedbirleri
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Koronavirüs aşısını ilk kez hayvanlar üzerinde denedik, olumlu sonuç aldık
Koronavirüs derdine derman olacak! Yerli ilaç devi, Türkiye'de üretime başladı
Salgının vahametini ortaya koyan rapor: Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin oranı, dünyadakinden 9 kat fazla
Aksaray Belediyesi dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor
"Evde yemek yaparken Korona virüse dikkat"
Diyetisyenden "Kovid-19 süreci"nde sağlıklı beslenme önerileri
Kayseri Şehir Hastanesi sağlıkta yükü sırtlıyor
Bakan Koca, İl Sağlık Müdürleriyle görüştü
Koronavirüsü yenen Türk doktor, yaşadıklarını anlattı: Nezle gibi başladı
Bilim insanları koronavirüsün zayıf noktasını buldu

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]