Op.Dr. Murad Çeltik Soruları

Op.Dr. Murad Çeltik Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Op.Dr. Murad Çeltik Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Op.Dr. Murad Çeltik Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Kanda Gebelik Testi İçin Ayrı Bir Ücret Alınıyor mu?

    Ben hamilelikle ilgili birşey sormuştum. Op.Dr. Seval Taşdemir bana, kanda gebelik hormonuna baktırmama istedi. Benim sigortam var ama bu test için ayrı bir ücret alınıyor mu?

  • Adet Düzensizliği ve Kist İçin Doğum Kontrol Hapını Nasıl Kullanmalıyım?

    Merhaba, dün mesaj atmıştım. Sorumu cevaplayan Op. Dr. Seval Taşdemir'e teşekkür ediyorum. Bir soru daha sormak istiyorum. Yumurtalığımdaki kist şüphesi ve adet düzensizliği için doktor önerisi ile doğum kontrol hapına bugün başlayacağım. Peki bir kaç gün sonra regl olursam haplara devam mı edeceğim, yoksa bırakacak mıyım? Ne yapmalıyım? Doğum kontrol hapını hem adet düzensizliği, hem de kist şüphesi için nasıl kullanacağımı anlatabilir misiniz?

  • #UYGUN DEĞİL#

    iyi günler hocam bende çok fazla yara oluşmamış şekilde sadece bazı zamalarda akıntı olması koşulu ile kıl dönmesi var araştırmalarıma göre en zahmetsiz tedavi gümüşnitrat ve fenol uygulaması acaba bu tedavi şeklini gerçekleştiriyor yada ıspartada uygulayan bi dr.varmı ve tedavi ne şekilde yapılıyor teşekkürler

  • Annem Bel Fıtığı Sebebiyle Oluşan Uyuşmalara Vida Takılması Önerildi, Sizce Fıtığı Önler mi?

    Merhabalar. Annem 1997 ve 2007 yılında bel fıtığından ameliyat oldu. 52 yaşında. İlk ameliyatı uzun süre idare etti. Ama çok iyi değildi. 2007de ameliyat olduktan 3 ay sonra doktoruna gittik yeni ameliyat oldun, ayağının uyuşması normal dedi. O zaman MR' a gerek yok dedi. Şimdi sağ bacakta ağrı var bir süre sonra uyuşuyor. Sol parmaklarda his kaybı başlamış. 2 haftadır yürüyemiyor. Geçen gün MR çektirdik.

    Sonucu: distal lomber osseo-spinöz kanal çapında minimal daralma. L-3 l-4minimal bulging, dural keseye minimal bası. L-4 l-5 minimal retrolistezis.l4 l5 geniş tabanlı santral posterior, kaudale emigre ekstrüde herniasyon, dural keseye ve her iki l5 köke kese çıkışı düzeyinde bası. Her iki lateral reseste daralma. Lomber kanalda daralma.l4-l5 sol hemilaminektomi, flavumektomi defekti. Sol paraspinal alanda post-op yumuşak doku değişiklikleri.l5-s1 santral posterior disk taşkınlığı.l5-s1 sol hemilaminektomi, flavumektomi defekti. Sol paraspinal alanda post-op yumuşak doku değişiklikleri.l4- l5, l5-s1 intervertebral eklem aralıklarında daralma. Lomber lordozda düzleşme. Lomber spondiloz.

    Birkaç doktora gittik. 3 tane vida takılması gerektiğini söylediler ve disk aralarına da işlem yapılması gerektiğini söyledi. Tekrar fıtık oluşmasını bu vidalar engeller mi? İzlememiz gereken yol nedir? Teşekkürler.

  • Yaz ve Kış Aylarında Ellerim Aşırı Derecede Üşüyor ve Halsizlik Hissediyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar benim sorunum kışın ve yazın ayaklarım ve ellerimde aşırı üşüme sorunu oluyor dâhiliye uzmanına gittim Raynaud Sendromu olabileceğini söyledi. Ayrıca sabahları hiç uyumamış gibi kalkıyorum. Halsizlik ve nefes alıp verdikçe göğsümde ağırlık hissi oluyor. Doktorumun yeterince sonuçlandıramadığı kanısındayım. Ne yapmamı öneririsiniz? Tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibidir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.

    Test adı / bütce kodu bulgu birim eşik değer referans isteyen doktor sonuç tarihi

    Örnek no 1443350 laboratuar mikrobiyoloji CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) / 900901 0,31 mg/dL 0 - 0.6 Uzman Dr. Sabri Gerenli 28.01.2010 . Mikrobiyoloji Hemogram / 901620 Uzman Dr. Sabri Gerenli WBC 7.10 10^3/µL 4,2 - 10,3 NE% 60.3 % 41.0 - 73.0 LY% 31.2 % 19.4 - 44.9 MO% 6.17 % 5.1 - 10.9 EO% 1.17 % 0.9 - 6.0 BA% 1.15 % 0.3 - 1.5 NE# 4.28 10^3/µL LY# 2.22 10^3/µL MO# 0.438 10^3/µL EO# 0.083 10^3/µL BA# 0.082 10^3/µL RBC 5.29 10^6/µL 4.04 - 6.13 HGB 15.1 g/dL 12.2 - 18.1 HCT 45.2 % 37.7 - 53.7 MCV 85.4 fL 80.7 - 95.5 MCH 28.4 pg 27 - 31.2 MCHC 33.3 g/dL 32.7 - 35.6 RDW 14.5 % ÜSTÜNDE 11.8 - 14.3 PLT 193 10^3/µL 156 - 373 MPV 8.45 fL 6.9 - 10.8 PCT 0.163 0 - 9.99 PDW 17.6 0 - 99.9

    Örnek no 1443353 Laboratuar Biyokimya İdrar mikroskobisi / 901730 Uzman Dr. Sabri Gerenli 01.01.0001 . İdrar tetkiki (Strip ile otomatik) / 901760 Uzman Dr. Sabri Gerenli 01.01.0001 Ascorbic Asit Negatif Dansite 1.025 1.005 - 1.030 PH 5.0 5 - 7 Eritrosit Negatif Negatif Lökosit Negatif Negatif Glukoz Normal Negatif Protein Negatif Negatif Bilirubin Negatif Negatif Ürobilinojen Normal Normal Keton 10 Negatif Nitrit Negatif Negatif Eritrosit N /HPF Tetkik Sonuç Referans Aralığı FT3 3.89 pg/ml 2.5 - 3.9 FRT4 0.82 ng/d! 0.58 - 1.64 TSH 0.78 ıu/ml 0.34 - 5.6

  • Eşimin Spermleri Çok Yavaşmış. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    İyi akşamlar Dr. Seval Hanım, size maille sorduğum sorunun içinde bir kaç önemli şeyin yazmadığını gördüm. Eşimin spermleri hepsi çok sağlıklı, iyi gelişmişler ama malesef çok yavaş olduklarını söylediler ve bir kaç tanesi de kendi çevresinde dönüyormuş. Ne yapmamızı önerirsiniz bu durumda?

  • Felçli Olan Annemin Sırt Bölgesindeki Kızarıklık ve Kaşıntılar İçin Ne Önerirsiniz?

    Sayın Dr. Faruk Akçay öncelikle teşekkürlerimi bildiririm. Diğer sorum annem 75 yaşında ve 18 yıldır felç hastası sadece tuvaletine kadar zorla gidip gelebiliyor. Bir süredir sadece sırt bölgesinde kızarmalar ve buna bağlı kaşıntılar oluyor. Ne tip bir tedavi önerirsiniz? Saygılarımla.

  • 2 Yıl Önce Parmaklarımda Şişlikler ve Kabarıklar Oluşmaya Başladı. Sizce Ne Yapmalıyım?

    Merhabalar, parmaklarımda yaklaşık iki yıl önce şişlikler ve kızarıklıklar meydana gelmeye başladı. Şişlikler parmak hareketlerimi engellediği gibi kendiliğinden patlıyordu, parmaklarımda kemiğimsi nohut büyüklüğünde çıkıntılar oluşuyor, daha sonra kendiliğinden geçiyordu. Ayrıca el bileyim dirseklerim ve sağ omzumda şiddetli ağrılar oluşuyor. Bu yıl yine tekrarladı, acaba ne yapmam gerekir? Yurt dışına yaşıyorum, ev dr gittim ameliyat dedi, (bana göre anlamadı) umudum sizsiniz. Saygılarımla.

  • 6 Aylık Evliyim Fakat İlişkiye Giremiyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba doktor hanım, 6 aylık evliyim. İlişkiye giremiyorum, korkuyorum. Kendimi çok kasıyorum, çaresi mümkün mü acaba? Bir kaç dr gittim ama hiç bir sonuç olmadı. Kayganlaştırıcı, sakinleştirici hap verdiler ama hiç bir faydası olmadı. Ne yapmam lazım?

  • 6 Aylık Evliyim Fakat İlişkiye Giremiyorum. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba doktor hanım, 6 aylık evliyim. İlişkiye giremiyorum, korkuyorum. Kendimi çok kasıyorum, çaresi mümkün mü acaba? Bir kaç dr gittim ama hiç bir sonuç olmadı. Kayganlaştırıcı, sakinleştirici hap verdiler ama hiç bir faydası olmadı. Ne yapmam lazım?

  • Takılan Platin Kırıldığında Çıkarılmalı mı Yoksa Vücuda Bir Zararı Yok mu?

    Benim sorunum 10 yıl önce takılan platinlerle ilgili. Çekilen film sonuçlarında vidanın birinin kırıldığını gördüm. Dr ameliyat dedi. Fakat kendi doktoruma gittiğimde ameliyata gerek yok isterse 30 parçaya kırılsın hiç bir zararı yok dedi. Kırılan vidaların vücuda zararı olmaz mı?

  • Sağ Kasığımdan Sırtıma ve Bacaklarıma Vuran Ağrının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba dr bey benim sorunum sağ kasığıma sırtıma ve bacaklarıma vuran bir ağrı. Uzun süreli değildi ama çok şiddetliydi 20dk falan sürdü. Apandisit olabilir diye düşündüm. Halsizlik var ve son zamanlarda yoğun bir stres yaşadım. Kolesterolüm yüksek çıktı. İki gündür ilaç alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Oğlumda Kahve İçince Çarpıntı Oldu. Ne Yapmalıyız?

    Oğlum 22 yaşında. Arada çarpıntı oluyordu dr a gittik önemli bir şey yok dedi. Bu durumlarda ağrı kesici veya hafif yatıştırıcı verdi. Uzun zamandır şikâyeti yoktu. Yalnız dün gece kahve içmiş sürekli idrara çıktı ve çarpıntısı oldu. Bu konuda ne yapmalıyım? Tekrar dr a gitmemiz gerekir mi? Bilgi rica ederim. Saygılar.

  • Kızım Epilepsi Hastası Nöbet Geçirmiyor Fakat EEG' sinin Düzensiz Çıkmasının Sebebi Ne Olabilir?

    3 yıl önce teşhisi konan epilepsi hastası kızım. Günde 600 mg depakin kullanıyor. Fakat hiç nöbet geçirmedi. Uykuda geçirdiyse de fark etmedim. Kontrollere götürdüğümde EEG düzensiz çıkıyor, hapa devam ediyorum. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Ablam da aynı hastalığa sahip fakat ilacını alsa dahi nöbetleri oluyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Acaba dr. seçimini mi iyi yapamadım?

  • Doktorla Görüşmelere Başlamalı mıyız?

    Merhaba. 28 Ağustos 2005 doğumlu bir oğlum var. 1 Eylül 2008 tarihinde kreşe başladı. O günden beri hiç bir sebep olmaksızın erkek arkadaşlarının yüzüne vuruyor. En son bu gün yine sebep olmaksızın ve daha önce hiç görmediği, kendinden 1 yaş küçük bir çocuğun kolunu ciddi şekilde ısırmış. Okula başladığı günden itibaren öğretmen ve okul psikoloğu ile sürekli diyalog halindeyiz. Fakat problemi çözemedik. En sonunda psikolog, dikkat eksikliği ve hiperaktivite üzerine ciddi çalışmalar yapan Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile görüşmemizi önerdi. Sizce bunu dikkate alarak görüşmelere başlamalımıyız? Ya da bazı şeyler için erken mi? Bu önünü alamadığımız sebepsiz vurmalar herhangi bir problemin habercisi midir? Ne yapmamız konusunda bize bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Kötü Kokulu Akıntım İçin Nasıl Bir Tedavi Önerirsiniz?

    Hocam merhaba benim aşırı derecede akıntım oluyor ve bu akıntı çok kötü koku yapıyor. Defalarca dr gittim, tedavi oldum, sayısız ilaç kullandım. Geçiyor ama bir süre sonra tekrar oluyor. Sizce ne yapmalıyım, nasıl bir tedavi önerirsiniz? Teşekkür ederim.

  • Genital Bölgemde Oluşan Siğiller İçin Ne Önerirsiniz?

    Hocam merhaba ben 22 yaşındayım, nişanlıyım ve genital bölgemde siğil oluştu. Dr gitmeye korkuyorum, aynı siğiller nişanlımın penisinde de var. Galiba ondan bulaştı diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım, ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.

  • Mutsuzluk, Huzursuzlu ve Hastalık Hastası Olma Gibi Şikayetlerim Var, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba ben 33 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 3 yıl kadar önce mide bulantısıyla başlayıp denge kaybı, şiddetli çarpıntı gibi nedenlerle dr gittim. İncelemelerde sorunun psikolojik olduğu söylenip dr yönlendirildim. 1 sene antidepresan kullandım. 2 aydır içmiyorum ama mutsuzluk, huzursuzluk ve hastalık hastası olma, sık ağlama, mide bulantısı gibi şikâyetlerim var. Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

  • Sağ Yumurtalığımdaki Kist Önemli Olabilir mi?

    Sayın Dr. hanım, 2 ay önce 1 cm' lik kist bulundu. Sağ yumurtalımda, ayrıca hormon ve adet dengesizliği var. 3-4 aydır, 6 senedir Depakine Chrono (günde 750mg) ve Seroquel kullanıyorum, 38 yaşındayım, ilaç tedavisinden dolayısı çocuğum olmadı. Bu sorunlar Depakineden kaynaklanmış olabilir mi? Yoksa erken menopoza mı giriyorum? İlaçlarım azaltılıyor yavaş yavaş, bu sorunlardan sonra hamile kalma imkanı olur mu acaba? Her hangi bir yorum veya yardım için çok teşekkürler. Saygılarımla.

  • Aşırı Terleme Sorunum İle İlgili Olarak Beni Nefrolojiye Yönlendirdiler, Siz Ne Önerirsiniz?

    Merhaba. Ben normalde de çok terliyorum. Fakat bu yıl oturduğum yerde terliyorum ama garip bir terleme. Sırtım yanıyor gibi ama sırılsıklam oluyorum. Klima çalışınca da üşüyorum. Ellerim titriyor, başım dönüyor. Gastroloji ve endkronolijede çok iyi dr.lara gittim. Çünkü t3-t4 ve serbest t3 t4 düşük çalışıyor. Ama durum bunlara bağlı olmadığını söyledi. Kabızlıktan ve hazımsızlıktan gittim. Endoskopilerim çekildi, oda strese bağlı olduğunu söyledi. Nefrolojiyi tavsiye ettiler sizce ne yapayım?

  • Annemin Ağrılarına Nasıl Çare Bulabiliriz?

    Annemin diz kapağında kireçlenme problemi var. Bir çok değişik ortopedi doktorlarına gittik fakat çare bulamadık. Diz kapağından su aldılar. Annem gençken çeltik tarlalarına gittiği için olduğunu söylüyorlar. Ben çok ağrısı olduğu için bir çare bulunmasını çok istiyorum. Yardımcı olursanız, teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.

  • Bebeğim Diş Çıkarıyor Olabilir mi?

    Merhaba dr. Bey benim 5 buçuk aylık bir bebeğim var. Bir kaç gündür huzursuz eline geçen şeyleri ağzına götürüyor ve fazla yemiyor. Acaba dişlerimi çıkıyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "2 bin 423 hastamız taburcu edildi."
Koronavirüs - Guardian: İngiltere'de huzurevlerinde ölen binlerce kişi resmi ölü rakamlarına dahil...
Tedavisi tamamlanan 16 umreci alkışlarla taburcu edildi
Koronavirüs: Almanya'da bir eyalet mahkemesi deniz kıyısına gitme yasağını 'orantısız' buldu
Ankara'da eczaneler ücretsiz maske dağıtmaya başladı
Koronavirüs: Vuhan'da halk karantina sırasında en çok neyi özledi?
Parkinson hastalarından #EvdeKal' mesajı
Van'da koronavirüsü yenen 3 kişi taburcu oldu
- Gümüşhane koronavirüs hastalarından sevindirici haber- Fransa'dan gelip virüsü yenen 72 yaşındaki...
Çin ile ikinci video konferans görüşmesi gerçekleştirildi
Koronavirüsü yendiler, alkışlarla taburcu edildiler

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]