Doktor makaleleri ile ilgili makaleler

Doktor Makaleleri ile ilgili Makaleler Burada. Kendisine Soru Sorabilir, Yazdığı Yazılara Yorum Yazabilirsiniz.

Hastalık Hastası mısınız?

Kişinin bedensel bir hastalığı olmadığı halde ciddi bir bedensel rahatsızlığa yakalandığı endişesiyle hekim hekim dolaşığı somatoform bozukluk tipidir. Belirtiler söz konusudur.

İntihar Önemli Bir Sağlık Sorunudur!

İnsanın hayatına son vermek amacı ile yaptığı ve başarı ile sonuçlandırdığı patolojik bir davranıştır. Ölüm ile sonuçlanmayan girişimler de intihar girişimi olarak adlandırılır.

Stres Nedir?

Fizyolojik, ruhsal ve toplumsal kaynaklı zararlı etkenlerin organizmada yarattığı bedensel gerginlik ve ruhsal tedirginliktir.

Paylaşılmış Psikotik Bozukluk

Paylaşılmış psikotik bozukluk belirgin sanrılarla giden bir psikotik bozukluğu olan birey ile yakın ilişki çerçevesindeki kişi ya da kişilerde de içerik olarak benzer sanrıların geliştiği ender görülen bir bozukluktur.

Panik Atak Nasıl Bir Şey?

Kendiliğinden ortaya çıkan, beklenmedik panik atakların olmasıyla kendini gösteren bir hastalıktır. Panik atakları oldukça kısa süren yoğun endişe ya da korku dönemleridir. Panik atakları olan hastaların panik atakları yaşama sıklığı çok değişkendir. Bir gün içinde birçok panik atağı olabileceği gibi, bir yıl içinde sadece birkaç panik atağı olan hastalarda vardır.

Özgül Fobiler

Özgül nesne ya da durumun varlığı ya da böyle bir durumla karşılaşılacak olma beklentisiyle başlayan, aşırı ya da anlamsız, belirgin ve sürekli korku duymadır.

Saplantı - Zorlantı Bozukluğu

Saplantı; İrade dışı gelen, bireyi tedirgin eden benliğe yabancı, bilinçli çaba ile kovulamayan, yineleyici düşünce, dürtü ya da düşlemlerdir. Zorlantı; Çoğu kez saplantılı düşünceleri kovmak için yapılan, irade dışı yinelenen hareketlerdir.

Anksiyete (Bunaltı)

Anksiyete; normal ve anormal koşullarda ortaya çıkan, uyanıklık artışı, bedensel değişiklik duyumları, kendini kötü hissetme gibi duyguları içeren karmaşık bir duygu durumdur. Anksiyete korkuya benzer ancak; korku akut bir duygu durum, anksiyete çoğunlukla süregen bir duygu durumdur.

Depresyonda Olma ihtimaliniz Var mı?

Depresyon; derin üzüntülü bir duygu durum içinde düşünce, konuşma ve hareketlerde yavaşlama ve durgunluk, değersizlik, küçüklük, güçsüzlük, isteksizlik, karamsarlık duygu ve düşünceleri ile fizyolojik işlevlerde yavaşlama gibi belirtileri içeren bir hastalıktır.

Prof.Dr. Ahmet Ertan Tezcan Mesleki Kronolojisi

İdari ve Mesleki Görevleri Danışma ve Yayın Kurulunda Yer Aldığı Yayınlar

Son Dakika: Dünyada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aştı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tıbbi atıkların nasıl dezenfekte edileceğini uygulamalı olarak gösterdi