Yıllık 2 buçuk milyon hastaya hizmet verecek.

Yıllık 2 buçuk milyon hastaya hizmet verecek... Bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanesinde sona yaklaşılıyor
KONYA - Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapılan bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Konya'nın merkez Karatay ilçesinde 412 bin 187 metrekare alana sahip bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanesinin önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor. Hastanede başlangıçta 838 yatak olan kapasite Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bin 250 yatak kapasitesine çıkarıldı ve çalışmalar buna göre planlandı. Yıllık 2,5 milyon hastaya poliklinik hizmeti verilecek Şehir Hastanesi hizmete başladığında yıllık yaklaşık 2,5 milyon hasta poliklinik hizmeti alabilecek. Hastane, en üst düzey ameliyatlar, özellikli birimlerin hizmetleriyle hem Konya'da hem bölgede, hem de uluslararası düzeyde hizmet verecek. Şehir Hastanesinde, üst düzey ameliyatlar, onkolojik ameliyatların, organ nakillerinin, kemik iliği nakillerinin yapılması ve yine kanser tedavisindeki ileri düzey ışın tedavisinin yapılması, kemoterapi hizmetlerinin yine uygun ve konforlu şartlarda yapılması için her türlü alt yapının hazırlanmasına çalışılıyor. Belediyeler yol ve toplu ulaşım için çalışma yürütüyor Konya Şehir Hastanesinin bu yıl içerisinde açılması için her türlü çalışma yürütülürken, belediyeler de hem civardaki yolların yapılması hem de toplu taşımanın ulaştırılması için çalışma yürütüyor. Hizmette olan Alaaddin-Adliye tramvay hattında son durak Şehir Hastanesi olacak.

25.3.2020 - 43801

Sağlık çalışanları için siperli maske üretiyorlar
Sanal ortamda psikolojik terapi
70 yaşındaki koronavirüs hastası taburcu oldu
Antalya Teknokent'te "solunum cihazı çoklayıcısı" prototipi üretildi
İskenderun'da korona virüs tedavisi gören ve iyileşen üç kişi alkışlarla taburcu edildi
80 ve 89 yaşlarındaki çift korona virüsü yendi
Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri
Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 18 bin sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı
Koronavirüs karantinasında bir ay: İtalya'da dört hafta içinde neler yaşandı, hangi önlemler alındı?
Uzman Diyetisyen Nida Yıldız yanıtladı: Koronavirüs yemeklerden bulaşır mı?
Koronavirüs: İngiltere'de çöp torbası giyerek korunmaya çalışan sağlık çalışanlarının hikayesi