Asker Oğlunun Karaciğeriyle Hayata Tutundu

Isparta'da, karaciğer yetmezliği nedeniyle yaklaşık 10 yıldır tedavi gören Murat Çinel (51), asker oğlu Mustafa Çinel'den (24) yapılan doku nakliyle hayata bağlandı.

Asker Oğlunun Karaciğeriyle Hayata Tutundu
Isparta'da karaciğer sirozu hastalığı tedavisi gören Murat Çinel'e, geçen ocak ayında karaciğerinin tamamen iflas ettiği, acil nakil olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Bilecik'te askerlik görevini yapan oğlu Mustafa Çinel, karaciğerinin bir bölümünü verme konusunda gönüllü oldu. Komutanlarından izin alan Mustafa Çinel, geçen 30 Ocak'ta babasıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne gelerek testler yaptırdı. Nakil yapılmasında sakınca olmadığının belirlenmesi üzerine hazırlıklara başlandı. Murat Çinel, ameliyatın başarılı geçmesi için 40 günde 130 kilodan 109 kiloya düştü. AÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi, 11 Mart günü 7,5 saat süren operasyonla oğuldan babaya nakil işlemini gerçekleştirdi. Murat Çinel ve oğlu Mustafa Çinel, hastaneden taburcu edildi.

'HASTALIKTAN VE FAZLA KİLOLARDAN KURTULDUM'

Murat Çinel, oğlunun büyük bir fedakarlık yaptığını ve kendisine yeniden hayat verdiğini söyledi. Çinel, "Hastaneye başvurduğumda ishal ve karın şişliği şikayetlerim vardı. Teşhis konulduğunda aşırı kilolarımdan kurtulmam gerektiği söylendi. Kısa sürede 21 kilo verdim. Doktorlarım nakil olabileceğimi söyledi. Oğlumdan karaciğer doku naklinden sonra sağlığıma kavuştum. Hastaneye geldiğim gün 130 kiloydum. Bugün taburcu oluyorum, şu an 80 kiloyum. Hastalığımdan ve fazla kilolarımdan kurtuldum " dedi.

'İKİ KUTSAL GÖREVİ YERİNE GETİRMEK ÇOK GÜZEL'

Mustafa Çinel ise, yemin törenine katıldıktan sonra babasının acil karaciğer nakline ihtiyacı olduğunu öğrenince komutanlarıyla bu konuyu paylaştığını belirterek, "Bağışçı olmak istediğimi söylediğimde bana destek oldular, izin verdiler. Babamın yanındayım, onun sağlığına kavuştuğunu görmek beni çok mutlu etti. Periyodik kontrollerim bittiğinde birliğime teslim olup askerliğime devam etmek istiyorum. Çok mutluyum, iki kutsal görevi yerine getirmek çok güzel. Herkesi organ bağışı konusunda bilinçlenmeye ve bağışçı olmaya davet ediyorum. Bağışlasınlar hayat kurtarsınlar " diye konuştu.

Türkiye'nin en deneyimli ekibiyle her tür nakli yapabildiklerini söyleyen Prof. Dr. Bülent Aydınlı, nakil operasyonunun başarılı geçtiğini, alıcı ve bağışçı oğlunun sağlıklı bir şekilde taburcu olduğunu söyledi. Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Nilgün Bilal ise, hasta ve bağışçının hastaneye geldiği ilk andan sonra işlemlerinin hızla gerçekleştirildiğini ve ameliyata hazırlandıklarını aktardı. Bilal, "Başlangıcından hastanın taburcu olduğu ana kadar operasyon birimimiz tarafından titizlikle takip edildi. Ameliyata hazırlanma sürecinde uygun kiloya ulaşabilmesi için destek verdik. Hastalarımıza bilgilendirme eğitimi verdik " dedi.

20.4.2019 - 39118

Azeri Çocuğa Türkiye
Azeri Çocuğa Türkiye'de İkinci Hayat
Pankreas Nakliyle Hayata Tutundu
Karaciğer Hastası Suriyeliler Şifayı Türkiye
Karaciğer Hastası Suriyeliler Şifayı Türkiye'de Buldu
Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Organları 3 Hastaya Umut Oldu
Şifayı 160 Kilometre Uzakta Buldu

Sağlık Video Kılcal Damar ve Varis Tedavileri
Kılcal Damar ve Varis Tedavileri
Sağlık Video Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Hangi Durumlarda Gebenin Hastalık Takip ve Tedavisi Gerekir?
Sağlık Video Gebe
Gebe'de Varis Olursa Ne Yapmalıdır?