Güneş Gözlüğünüz Gözünüzü Koruyor Mu?

Özel Hayat Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Metin Yıldız, ultraviyole (UV) filtresi bulunmayan güneş gözlüklerinin zararlı ışınların tehdidini artırdığını söyledi.

Güneş Gözlüğünüz Gözünüzü Koruyor Mu?
Uzun ve yorucu bir kış mevsiminin ardından güneş yüzünü gösterdi. Uzmanlar, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğü kullanmanın önemli olduğuna dikkat çekiyor. Piyasada sunulan güneş gözlükleri ise nitelik bakımından çok fazla çeşitlilik gösteriyor ve genellikle ihtiyaçtan ziyade aksesuar olarak görülüyor. Özel Hayat Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Metin Yıldız, güneş gözlüklerinin asıl amacının güneşin yaydığı gözle görülemeyen UV ışınlarının göze temasına engel olmak olduğunu vurguladı. Bu sayede kısa ve uzun dönemde güneş ışınlarına bağlı ortaya çıkan göz hastalıklarından korunulacağını belirten Dr. Yıldız, "UV ışınlarının kısa dönem olumsuz etkileri göz kapakları, kornea, konjontivada güneş yanığı benzeri zedelenmeler oluşturabilir. Bu zedelenmeler genellikle birkaç gün içerisinde iyileşir. Göz kapaklarında kızarıklık ve hassasiyet gözde kızarıklık, yanma ve batma hissedilir. Retinada oluşan ödem ise uzun süreli görme bulanıklığına neden olabilir " dedi.

UV FİLTRESİZ GÖZLÜK KULLANMAKTANSA…

Ultraviyole ışınlarının uzun dönem olumsuz etkileri arasında yer alan maküla(sarı nokta) dejenerasyonu ve katarakt dünyadaki en önemli ve en çok görülen görme kaybı nedeni olduğuna dikkat çeken Dr. Yıldız, güneş gözlükleri ile ilgili şu uyarılarda bulundu: "Göz bebeği yani gözün ortasındaki siyah kısım ışığa maruz kaldığında küçülür, karanlıkta büyür. Güneşe çıktığımızda göz bebeklerimiz küçülür ve göze giren ışık miktarı azalır. Karanlık bir ortama girdiğimizde ise göz bebeklerimiz büyür ve göze daha çok ışık girmesini sağlar. Eğer güneş gözlüğü camı UV filtresi içermiyorsa, gözlüğün oluşturduğu yalancı karanlık etkisiyle göz bebeği büyür. Bu da birçok zararlı ışığın normalden daha fazla gözün içine ulaşmasına yol açar. Dolayısıyla UV filtresi olmayan bir güneş gözlüğünü kullanmaktansa hiç gözlük takmamak daha doğrudur. Çünkü göz kendisini daha iyi koruyacaktır. "

4.5.2017 1 - 26969

Ameliyattan korkanlar için; ameliyatsız alt-üst göz kapağı estetiği !
Göz Çevrenizi Işık Dolgusu ile Gençleştirmek Mümkün
Görme engellilerin kansere yakalanma riski düşük
Akıllı telefonlar kalıcı göz hasarına yol açabilir
Göz muayenesi trafikte hayati önem taşıyor

Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Katarakt Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?