Kırşehir'de ilk kez ameliyatsız kalp deliği kapatıldı

Kırşehir'de görevli kardiyoloji doktorları kentte ilk kez ameliyatsız kalp deliğini kapattı.

Kırşehir'de ilk kez ameliyatsız kalp deliği kapatıldı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kardiyoloji hekimleri Ahi Evran Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çelik ve uzman Dr. Serkan Sivri, hastaneye kalp ağrısı şikayeti ile gelen 45 yaşındaki kadın hastanın kalbinde delik olduğunu tespit ederek ameliyatsız operasyon gerçekleştirdi.

İlerleyen yaşı ile hastayı rahatsız eden kalp deliğinin, çocukluktan beri olduğu tespit edilirken, açık kalp ameliyatının haricinde kapalı yöntemle kapatıldı.

Operasyonu gerçekleştiren hekimlerden Çelik, doğuştan bazı insanların kalp boşlukları arasında (anomaliler) delik olabileceğini, deliklerin hayatın ilk 10 yılında kendiliğinden kapandığını anımsattı.
Kalbin sol ve sağ kulakçıkları arasındaki delik daha büyük boyutlardaysa kapanmadığını, zamanla kalbin solundan sağına olan kan akışıyla akciğerlerde hasara, nefes darlığı ve kalp yetmezliğine yol açabildiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Tedavi yöntemi olarak kalpteki bu delik, son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber kapalı yöntemlerle başarıyla yapılabiliyor. Böylece hasta uzun süre boyunca hastanede yatmadan ertesi gün taburcu olabilmektedir. Kapalı yöntemde damar yoluyla herhangi bir cerrahi işlem yapılmadan delik bölgesine ulaşılarak yeni geliştirilen şemsiye benzeri cihaz ile bu delik kapatılmaktadır. Böylece hastalar daha konforlu, ağrısız ve kolay tedavi olabilmektedir. Ertesi gün günlük hayatlarına devam edebilmektedirler. Kırşehir'de ilk defa gerçekleştirilen bu işlem için daha önce hastalar büyük merkezlere sevk edilmekteydi. Kırşehir'de ameliyatsız bir operasyonla başarıya ulaştık. İmkan sağlayan İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimine teşekkür ederiz. "

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut ise kentte böyle önemli bir ameliyatın başarıyla sonuçlanmasından dolayı hekimleri tebrik ederken, artık bu tedavi için hastaların diğer illere sevk edilmeyeceğini aktardı.

5.8.2019 1 - 40579

Türkiye
Türkiye'de 1 milyon 400 bin kalp yetmezliği hastası var
'Kalbiniz için iyi olan her şey beyniniz için de iyidir'
Ankara Şehir Hastanesi
Ankara Şehir Hastanesi'nde Dünya Kalp Günü etkinliği
Hareketle gelen göğüs ağrısına dikkat
Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez uyardı: Reçetesiz ilaçta
Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez uyardı: Reçetesiz ilaçta 'ani kalp durması' riski

Sağlık Video Ayurveda
Ayurveda' ya Göre Spor Hangi Saatlerde Yapılmalıdır?
Sağlık Video Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Sağlık Video Kolesterol Nedir?
Kolesterol Nedir?
Sağlık Video Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
Fazla Kilolar Sağlığımızı Nasıl Etkiler?