Maden Suyu, Ramazanda Mineral Kaybının İlacı!

Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi ile birlikte vücudun su gereksinimini karşılamak ve terlemeyle vücuttan atılan su ve mineral kaybına karşı önlemler alınması gerekiyor.

Maden Suyu, Ramazanda Mineral Kaybının İlacı!
Oruç tutulan sürenin uzun olmasının aksine sahur süresinin kısa olması yediklerimizin sindirilmesini zorlaştırıyor. Uzmanlar vücudun gün içerisinde kaybettiği sıvı miktarını geri kazanmak için içerisinde kalsiyum, magnezyum, demir ve sodyum gibi mineraller bulunan maden suyu tüketiminin önemini vurguluyor.

İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ "MADEN SUYU "

Maden suyu, oruç tutanların uzun süre tok kalmasına ve iftarla sahur da tüketilen yiyeceklerin sindirilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde çalışmasına yardım ederken, midede oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçiyor ve mineral kaybını destekleyerek, gün boyu boş kalan ve dinlenen midenin iftar sonrası yorulmasını önlüyor. Özellikle açlık sonucu azalan enerjiyi yükseltmek ve hareketsiz kalan bünyeyi harekete geçirmek için maden suyunu tercih edilmeli. Hiçbir katkı maddesi içermeyen Beypazarı Doğal Maden Suyu, içeriğindeki zengin mineral değerleri ile ramazan sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Beypazarı Doğal Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan: "Türkiye'de maden suyu tüketiminin önemi her geçen gün artıyor. Hücrelerin sağlıklı olabilmeleri ve fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için minerallere ihtiyaç duyuyor. Vitaminler gibi mineraller de vücudun enerji üretme, büyüme ve iyileşme gibi fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Maden suyunun içinde bulunan demir, hastalıklara karşı direnci arttırıyor, yorgunluğu azaltıyor. Özellikle ramazan ayında vücutta yaşanan vitamin ve mineral kayıplarını ortadan kaldırmak için maden suyu tüketerek kendi sağlık gelişimimizi yönlendirebiliriz " ifadelerini kullandı.

10.5.2019 - 39386

Uzmanından Kurban Bayramı
Uzmanından Kurban Bayramı'nda beslenme uyarısı
Kefirin faydaları nedir? Kefir nasıl yapılır? Kefir nedir?
Kalp hastalıkları riskine karşı eti ekmekle tüketin
Ağız tadında keyifli bayram için bu önerilere dikkat!
Kavurmayı salata ile tüketin