Ortakulak iltihabi ottitis media ottit

Ortakulak İltihabı (Ottitis Media- Ottit)Sağlık Haberleri Haberleri ile ilgili Son Gelişmeleri Bu Sayfadan Takip Edebilirsiniz. Ortakulak İltihabı (Ottitis Media- Ottit)Sağlık Haberleri Hakkında Güncel Bilgilere ve Ortakulak İltihabı (Ottitis Media-

Makalelerde Ara :

"Orta kulak iltihabının altında beslenme hatası olabilir"

Soğuk havalar pek çok hastalığın oluşumuna zemin hazırlarken özellikle orta kulak iltihabı çocukların sağlığını tehdit eden rahatsızlıkların başında geliyor.

Çoçuklarda Orta Kulak İltihabına Dikkat!

Çocuklarda orta kulak iltihabının dil gelişimini olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz?

Su İçi Treadmil Tedavisi Nasıl Yapılır?

İşi Gereği Bir Binada Keşif Yaparken İkinci Kattan Düşerek Omurgasında 7 Kırık Oluşan İnşaat Mühendisi Mustafa Ülker Öncel, Tedavi Olduğu Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde Gördüğü Su İçi Treadmill (Havuzda Koşu Bandı) Tedavisiyle Yeniden Yürümeye Başladı.

Akut Otitis Media -AOM- (Ani başlayan Orta Kulak İltihabı)

Köşe yazarlarımızdan Opr.Dr. Neslihan Şenocak bu ayki yazısında siz okuyucularımıza AKUT OTITIS MEDIA ve tedavide önemli noktalardan bahsediyor.

Delik Kulak Zarına Yama Yapılıyor!

Kulak zarı delikleri, orta kulaktaki enfeksiyonlar ve bunlara bağlı iltihaplar nedeniyle oluşuyor; işitmeyi olumsuz etkiliyor.

Kulak Ağrınızın Nedenini Öğrenin!

Dış kulağı kulak kepçesi ve kulak kanalı oluşturur. Kulak kanalının derininde dış kulak ile orta kulağı ayıran kulak zarı bulunur. Kulak zarı, üzerine ses dalgaları geldiğinde titreşen ince bir yapıdır.

Kulağımız Neden Çınlar?

Dışarıdan gelen sesli bir uyaran olmadan hastanın ses algılaması, tıp dilinde "Tinnitus", halk dilinde ise "kulak çınlaması" olarak adlandırılıyor.

İç Kulağınızdaki Kristaller Oynuyor mu?

Prof. Dr. O. Nuri Özgirgin, halk arasında "iç kulak kristallerinin yerinden oynaması" olarak bilinen "Benign Pozisyonel Paroksismal Vertigo"nun, "tüm dünyanın başa yıkıldığı" hissi veren bir baş dönmesi olduğunu söyledi.

Kulaklarınızı Nasıl Temizliyorsunuz?

Kulak kirinin normal miktarlarda sağlıklı kabul edildiğini belirten uzmanlar, kulakların çubukla temizlenmesini önermiyor.

Çocuklarda En Çok Görülen Hastalık Orta Kulak İltihabı

Orta kulak iltihabı (Akut otitis media), çocukluk çağının en sık rastlanan bakteriyel enfeksiyonudur. Yedi yaşa kadar çocukların en az %90'ı bir atak geçirirken, %75'i 3 veya daha fazla atağa maruz kalır. Kadıköy Şifa Tıp Merkezi Ataşehir Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bora Başaran orta kulak iltihabı ile ilgili bilgiler veriyor.

5 Haziran Cuma koronavirüs tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü? Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
Sağlık Bakanı Koca, AB Ülkelerinin Büyükelçileriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi
Kel erkeklerde koronavirüsten hayatını kaybetme oranı daha yüksek
Bilim Kurulu'ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa çıkma kısıtlamasını kaldırmasına ilk yorum
İngiltere basını: Türkiye ile 'seyahat koridoru' görüşmeleri sürüyor, uçuşlar 15 Temmuz'da...
"Korona virüsü ellerimizle yeneceğiz"
Pandemi sürecindeki 'yeni normal' dönem bireyleri nasıl etkileyecek?
Normalleşme sürecinde hastaneye gelenlerin sayısı 2 buçuk kat arttı
Kirazın bilinmeyen 7 şifası
Uzmanı önerdi: "Köyde gibi yaşayın, erken yatın erken kalkın"
Kamu çalışanları ve esnafa Kovid-19 testi yapıldı